Llum, color i figura 1

14 febrer 2014

Del 8 de gener al 19 de març de 2014 , farem 11 sessions de treball creatiu al voltant de la llum, el color i la figura humana. Utilitzarem la fotografia, la llum, projeccions i el model humà per crear imatges suggerents.

SUMI-E

Una de les tècniques que hem fet servir és la Sumi-e. El material principal d’aquesta tènica és la tinta Xinesa. Aquesta tinta és invenció xinesa usada principalment a la cal·ligrafia xinesa i japonesa, així com a la pintura xinesa.
Al Japó, posteriorment, a l’era Muromachi durant el segle XIV es va realitzar la pintura monocromàtica en tinta, la qual posseïa una profunda influència de la cultura xinesa i que va ser promoguda principalment pels monjos zen mitjançant la tècnica Sumi-e.

Vídeos de com s’utilitza la tècnica sumi-e

http://youtu.be/3qrr6JosLbI    (Preparar tinta i traç)

http://youtu.be/z0ljeeZJcRA     (Preparar tinta i traç

http://youtu.be/KHexOdMbqAM   (Lotus)

Algunes imatges treballant la figura humana amb la tècnica Sumi-e

 

 

PROJECCIONS

La projecció sobre els objectes, arquitectures…, és un recurs molt utilitzat.

Aquí us deixo una petita galeria d’imatges amb alguns exemples:

TATUATGES

Un tatuatge (del polinèsictatau, dibuix) és una marca feta a la pell insertant-hi un pigment. Al cos dels humans se sol fer per motius decoratius en canvi als altres animals solen ser per identificar-los. El tatuatge s’ha practicat des de temps immemorials al JapóNova ZelandaXinaÀfrica, etc. per tribus natives.

El tatuatge no és un fet recent, sinó de fa milers d’anys, però no se sap exactament quan va ser descobert. Els exemples més antics de què disposem a l’actualitat són els tatuatges a les mòmies. En concret a una mòmia d’un caçador de l’era neolítica que es trobà l’any 1991. Fins aleshores l’exemple més antic de tatuatge era una sacerdotessa de l’antic Egipte (2000 a.C.). A l’Egipte era realitzat per dones i era símbol de valentia ja que solia ser un procés dolorós.

Actualment el tatuatge es considera un art i s’ha convertit en un fet usual i a vegades de rebel·lió en les persones joves, sobretot en la societat occidental.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Tatuatge

Aquí us deixo una petita galeria d’imatges amb alguns exemples:

 

Etiquetes:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.